Pedagojik Formasyon Eğitimi alan öğrenciler hakkında tıklayınız.

Bölümümüzde öğrenim görüp Pedagojik Formasyon Eğitimi almaya hak kazanan 4. sınıf öğrencilerinin, 2022-2023 Öğretim yılı Bahar dönemi sonunda mezun durumda olan ancak Formasyon eğitimine devam etmek istemeleri durumunda, mezuniyet işlemlerinin yapılmaması için Bölümünüze yazılı başvuru yapması gerekmektedir. Belirtilen öğrencilerin başvuru için aşağıdaki dilekçeyi doldurarak edanışmanlarına mail üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

Dilekçe için tıklayınız.

Mezun durumunda bulunup diplomasını almak isteyen öğrenciler diplomalarını alabileceklerdir. Ancak formasyon ile ilgili mezun şartlarına tabidirler.

a-Bu adaylar talep etmeleri halinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına kayıtları yapılabilecek,bu durumda olup söz konusu sertifika programına olanlar "Mezunlar İçin Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerceve Usul ve Esaslar" uyarınca sertifika öğrenim ücretini, sertifika programında alacakları dersler ve öğretmenlik uygulaması dikkate alınarak ödeyecektir.Bu öğrencilere mahsus olmak üzere ilgili üniversite Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açarak devam etmelerini sağlayacaktır.

b- Diplomalarını almayıp formasyon eğitmi almaya devam etmek isteyenler ise 2023-2024 eğitim ve öğretim yarıyılına kadar lisans öğrenci haklarına sahip olarak devam edebilecektir.

c-Üniversitemizin fakültelerinde öğrenimleri sırasında Pedagojik Fomasyon Eğitimi dersleri alan ancak gerek başarısızlık gerekse de devamsızlıktan dolayı dersleri sildirmek isteyen öğrencilerin durumlarının Hacettepe Üniversitesi Önlisans Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 26.Maddesinin 2.Fıkrası uyarınca değerlendirilmesi gerekmektedir.